top of page
IMG_7883.jpg

Ik weet niet waar ik heenga,

maar ik ben onderweg.

Creatieve duizendpoot

Het begon allemaal toen ik op een druilerige zondagochtend wakker werd en ik mijn buik helemaal voelde samentrekken, wanneer ik dacht aan al die dingen die nog moesten gedaan worden. Er moest nog een wasje gedaan worden, we zouden vrienden over de vloer krijgen voor een etentje, wat betekende dat de boel nog wat aan de kant moest gezet worden en ik moest ook mijn administratie nog wat up-to-date houden. Veel zin om uit bed te stappen had ik niet. Het verlangen naar een luie zondag, waarbij niets moet werd steeds groter... 

" Alles begint met een goede  mindset jezelf durven openstellen

voor veranderingen"

Toen ook mijn lichaam begon te reageren op al dat 'ge-moet' en ik meer en meer kreeg af te rekenen met pijn, besloot ik dat het maar eens gedaan moest zijn met mij telkens zorgen te maken over wat anderen van mij vinden. Ik wou nu vooral in de eerste plaats eens aan mezelf denken. Eens ik die 'klik' gemaakt had in mijn hoofd, heb ik mijn leven eens over een hele andere boeg gegooid. ​​

​​Mede dankzij de steun van een aantal zorgverleners (huisarts, psychologe, kinesist en neurologe) en de talrijke gesprekken die ik met hen had, ben ik tot het besef gekomen dat ik nog zoveel kan bereiken, zolang ik dat ook zelf wil. Alles begint met een goede 'mindset' en de wil om open te staan voor veranderingen. Er zat eventjes een kronkel in mijn brein en het vroeg wat tijd om die kronkel te ontwarren. Maar kijk, intussen breekt de zon weer doorheen de donkere wolken en kan ik met enige trots mijn nieuw website 'Levenswandels' aan jullie voorstellen. 

 

Mensen die mij nog niet kennen en willen lezen over mijn periode toen ik de diagnose Multiple Sclerose kreeg, verwijs ik graag door naar mijn andere blog

 

Maar nu is het tijd voor iets nieuws en helemaal anders. Ik heb al een tijdje de wandelmicrobe te pakken en heb al een paar avontuurlijke tochten in het binnen- en buitenland ondernomen. Ik deel mijn wandel ervaringen en de mooie tochten die ik heb gemaakt, graag met jullie en wil anderen op die manier ertoe aanzetten om ook die wandelschoenen aan te trekken. Wandelen is een ideale manier om de gedachten eventjes te verzetten en lekker te ontspannen.

 

Daarnaast hou ik van lekker en gezond eten. Ik kook ook heel graag en durf wel eens te experimenteren in de keuken. Sinds kort heb ik mijn eetgewoontes helemaal aangepast en ben ik overgestapt naar een koolhydraatarm voedingspatroon. Ik vernam via mijn huisarts dat sommige mensen door het aanpassen van hun voeding met minder pijn hebben af te rekenen en vaak ook meer energie hebben. Dus dacht ik bij mezelf...Als ik dan toch anders wil gaan leven, dan start ik meteen ook met anders eten. En neen, het is geen dieet, maar echt wel een andere manier van eten. En het bevalt me heel goed!

Interesse? Dan moet je zeker eens naar de 'gezond eten' pagina gaan. Daar geef ik meer uitleg over hoe ik het heb aangepakt en waar je moet op letten. In mijn blogpost zal ik ook regelmatig receptjes delen - die ik zelf heel lekker vind. 

Ik ben ook een creatieve duizendpoot. Lezen, schrijven, tekenen en schilderen, knippen en plakken, het zorgt ervoor dat het brein ook gezond blijft. Ik ontdek nieuwe dingen door te lezen, luister naar podcasts en leer vaak nog iets bij (je bent nooit te oud om te leren hé). Ik schrijf graag de dingen van mij af en creëer hierdoor nieuwe teksten voor mijn blog, website (of misschien een boek?) en ik leef mij uit met inkt, verf, potlood en penseel. Toegegeven, met wisselend resultaat. Ik ben geen Picasso of een Van Gogh, maar tekenen, kleuren en schilderen brengen me tot rust, leggen het piekeren vaak stil en zorgen voor een ontspannen geest. En wanneer het resultaat dan ook nog blijkt mee te vallen, geeft dit nog meer voldoening. Ik ben zelfs gestart met een opleiding 'creatief therapeut' en zou het wel leuk vinden indien ik in de toekomst mensen kan helpen door samen creatief bezig te zijn. 

" Tekenen, kleuren en schilderen brengen me tot rust, leggen het piekeren stil en zorgen voor een ontspannen geest"

 

 

 

 

 

 

 

Sinds ik lid ben geworden van Natuurpunt en ik een dochter heb die werkt voor een bedrijf dat mensen wil sensibiliseren om duurzamer te leven, ben ik ook tot het inzicht gekomen, dat het allemaal wel met wat minder kan. Ik koop nu vaker tweedehands spullen, die nog perfect in orde zijn en waarvoor ik zelfs veel minder geld uit de portemonnee moet halen. Ik denk nu twee keer na alvorens iets te kopen, koop ook vaker bioproducten en spring al eens meer binnen in een winkel waar ze duurzame producten verkopen. Het geeft mij echt een 'feel-good-gevoel' en ook al besef ik dat die kleine beetjes die ik doe, misschien wel een druppel zijn op een hete plaat. Toch ben ik trots op mezelf dat ik er een heel klein beetje aan meehelp om onze planeet wat mooier te maken. Ik ga samen met de dochters op ontdekking naar nieuwe adresjes waar ze duurzame spulletjes verkopen en zal hier af en toe eens een blogje over schrijven. Misschien kan ik jullie hierdoor ook overtuigen om eerst 2 keer na te denken alvorens over te gaan tot een nieuwe aankoop. Is het niet belangrijk om ons de vraag te stellen: hebben we dit eigenlijk wel nodig?

Kortom....Welkom in mijn nieuwe leven ! Een leven van minder moeten en meer willen!

 

Warme knuffel xxx

bullet journal_vrijgesteld.png
thumbnail_handtekening_els.png
thumbnail_handtekening_els.png
bottom of page