top of page
  • Foto van schrijverelsockers

Be part of the solution, not part of the pollution.

Mijn dochters schenken allebei veel aandacht aan duurzaam en ecologisch leven. Zij hebben mij tot het inzicht gebracht dat ik nog veel duurzamer kan leven. Gewoon door kleine aanpassingen te doen, die toch al een impact kunnen hebben op het milieu en op mezelf. Zoals bv. iets vaker de fiets of het openbaar vervoer nemen in plaats van de auto. Ik kocht herbruikbare rietjes, tandenpasta in een glazen potje i.p.v. een plastiek tube, ik koop vaker bij de lokale boeren/handelaars (korte keten). Kortom ik denk iets langer na hoe ik de dingen zal aanpakken en of het wel allemaal zo ecologisch en duurzaam is. Ik zit nog maar in de beginfase en ben nog volop alles aan het ontdekken en aan het uitproberen. En het leuke is dat ik, door mijn zoektocht, ook in contact kom met gelijkgestemde mensen en nieuwe ideeën krijg.

Samen met Amber, mijn jongste dochter, nam ik een tijdje terug deel aan een tour van COSH!. COSH! biedt een platform aan voor winkels die duurzame mode verkopen. Tijdens deze tour leer je leuke winkels kennen met duurzame mode. Je krijgt ook uitleg over de basisbegrippen van duurzame shopping en dat helpt om zelf bewuste keuzes te kunnen maken. Ik vond het super boeiend en stond er versteld van hoeveel winkels er reeds in mijn eigen stad zijn, die bijdragen aan een betere wereld. Door deze tour en het enthousiasme van de winkeliers en COSH medewerkers, ben ik geïnspireerd geraakt. En sindsdien ben ook ik bewuster bezig met duurzame mode en milieuvriendelijke producten. Het feit dat de dochter werkt voor COSH! helpt natuurlijk ook. Ik word door haar regelmatig gewezen op do’s en don’ts, wanneer ik iets van kledij wil aankopen.De oudste dochter woont buiten de stad en heeft intussen al een paar geitjes, kippen en konijnen rondlopen in de tuin. Het is leuk om te zien hoe ze samen met haar vriend afbraakmateriaal recupereert om tuinhekjes, konijnenhokken en poortjes te maken. Ook hier is zero waste een principe dat strikt wordt opgevolgd. Enkel als het echt tot op de draad versleten of stuk is, wordt iets weggegooid. Wat nog hersteld of gerecupereerd kan worden, blijft in dienst. De oudste dochter koopt overigens ook heel vaak tweedehands spullen en heeft echt al hele leuke accessoires voor een prikje op de kop kunnen tikken.


Voor moederdag kreeg ik wel een heel origineel cadeautje van de dochters. Ik werd verrast met een workshop box “schuimende bruisballen maken” van Anne Drake. Ik vond het een super origineel idee en wou er meteen aan beginnen. Sinds kort hebben wij een sauna thuis. De workshop combineren met een welness dagje thuis, samen met de dochters, leek mij ideaal. Even in de sauna, buiten in de tuin wat afkoelen met wat vers fruitsap of Ice tea. Samen een gezonde lunch klaarmaken. Tussendoor vol enthousiasme de handleiding volgen van Anne Drake, zodat we een aantal hele mooie bruisballen hebben voor later in bad. Het was leuk om samen met de dochters mindful te zijn en tevens iets creatiefs te doen.

Voor wie niet goed wat je cadeau kan geven aan iemand die eigenlijk al alles heeft? Koop een beleefbox! Het feit dat je samen iets kan maken, ook iets bijleert en er zelfs nadien nog volop kan van genieten, vind ik alvast een supertof concept!

Anne Drake geeft al vier jaar workshops waarbij ze de deelnemers leert hoe je zelf ecologische verzorgings- en poetsproducten kan maken. Deze workshops zijn enorm populair. Om de workshops voor iedereen toegankelijk te maken, heeft ze besloten om de workshop boxen tot aan je deur te leveren. Zo kan je er meteen mee aan de slag in het comfort van jouw eigen huis.

Ze hoopt op die manier ook de drempel letterlijk en figuurlijk te verlagen en mensen te inspireren om zich massaal in de ecolifestyle te laten onderdompelen.

De dochters bestelden een workshop via haar webshop en kregen alle benodigdheden doorgestuurd. Het maken van de bruisballen was superleuk om te doen en dankzij de instructies die we meegestuurd kregen is het ons gelukt om een paar hele mooie exemplaren te maken. De foto’s hieronder zeggen genoeg – het was gewoon een topdagje!


Ik kijk nu al uit naar een volgende beleefbox. 😉


Geniet nog van jullie dagje,


Els ♥


Voor meer info ivm de workshops: Anne Drake

Wil je zelf ook eens deelnemen aan zo’n COSH! tour? Klik hier


22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page