top of page
 • Foto van schrijverelsockers

Go crazy en doe eens helemaal je eigen ding!


Wie mij al een beetje kent, weet dat ik niet te lang bij de pakken blijf zitten. Ik heb wel eens mijn minder goede momenten. Maar het is net op die momenten dat ik zelf aan de slag ga en positieve keuzes maak, om zo mijn veerkracht te vergroten en mijn lichaam in beweging te krijgen.


De afgelopen maanden heb ik mij vooral verdiept in het verkrijgen van meer energie en het beheersen/onder controle krijgen van de pijn waarmee ik vaak had af te rekenen. Tijdens die zoektocht heb ik gemerkt dat het niet zozeer de grote zaken zijn die meer invloed hebben, maar eerder de kleine keuzes van elke dag. Je moet niet beginnen lopen, wanneer je met wandelen hetzelfde resultaat kan bereiken. Ik ben iemand die de tijd neemt om de dingen goed in overweging te nemen, maar soms kan ik ook eens helemaal 'uit of te box' denken en meestal beleef ik dan hele leuke momenten. Manlief en de dochters zeggen vaak dat ze zich pas echt zorgen gaan beginnen maken, wanneer ik stil in de zetel blijf zitten en niets meer doe.

Ze schrikken er niet meer van wanneer ik plots met een heel nieuw plan voor de dag kom en dan ook nog zo gek ben om het daadwerkelijk uit te voeren. Ze weten ook dat ik die 'uit of te box- momenten' nodig heb om energie te krijgen en me zinvol te voelen. En meestal beginnen ze zelfs samen met mij mee buiten de lijntjes te kleuren en te brainstormen. Zalig toch?


Dus waar wacht je op? Doe eens iets onverwachts! Go crazy en doe eens helemaal je eigen ding! Iedereen heeft af en toe eens nood om wat stoom af te blazen. Laat het kind in jezelf eens helemaal vrij en stel je vooral niet de vraag wat andere daar van zullen vinden. Het is vooral belangrijk dat jij er ‘fun’ aan beleefd. Denk er ook niet te veel over na, maar DOE HET GEWOON!

Je zal merken dat eens helemaal uit de bol gaan en je eigen ding doen, achteraf een heel voldaan gevoel zal geven. Geen inspiratie? Ik wil je alvast op weg helpen met onderstaande tips :


 • Zoek naar 10 nieuwe blogs/podcasts en/of videokanalen over iets dat jou die extra energie kan geven

 • Gooi je voedingspatroon om: een korte detox, intermittent fasting, koolhydraatarm…Hou dit vooral vol en voel wat voor effect het heeft op jouw gezondheid!

 • Ga voor een andere ‘look’: geef je haar een kleurtje of knip het kort. Kleed je ook wanneer je thuis werkt eens extra ‘chic’. Voor de mannen (ik geloof erin dat ook mannen mijn blog lezen 😊) laat je baard staan of scheer hem net weg. Of trek eens een kostuum aan tijdens het diner..

 • Geef een week lang iedereen die je tegenkomt een compliment.

 • Volg een opleiding of die cursus die je al zo lang wil volgen en verras je vrienden met de nieuwe kennis die je hebt opgedaan.

 • Kook of bak iets dat je nog nooit eerder hebt klaargemaakt.

 • Stuur een kaartje met een persoonlijke positieve boodschap naar 5 vrienden

 • Ga wandelen zonder doel en loop verloren. Sla de padjes in die je nog nooit genomen hebt. Ga links, waar je normaal gezien rechts gaat en ontdek op die manier nieuwe mooie plekjes.

 • Doe voor één dag alles met je linkerhand. Of als je linkshandig bent, alles met je rechterhand

 • Verstop lieve briefjes in bibliotheekboeken

 • Pluk een boeket van wilde bloemen en ‘fleur’ iemands dag op. Of geef iemand een boeket bloemen zomaar, zonder reden

 • Trek je sportschoenen aan en doe een complete work-out in de tuin. Je voelt je meteen beter.

 • Maak een gepersonaliseerde playlist voor iemand op Youtube. Verzamel bvb verschillende liedjes uit het geboortejaar van de jarige of maak een mix voor een collega met een dipje (happy songs!)

 • Kan kunst de wereld redden? Misschien niet, maar het kan de wereld wel wat mooier maken. Hang een groot papier aan de muur op je werkplek en schrijf er de boodschap: ‘teken hier wat je gelukkig maakt’ op. Deze opdracht kan je samen met collega’s of vrienden doen. Samen iets creatiefs doen maakt gelukkig 😊

 • Teken een hinkelpad voor je voordeur. Wedden dat iemand die voorbij komt het kind in zichzelf voelt opkomen en het aandurft om hinkelend voorbij je voordeur te huppelen?

Wie zich geroepen voelt om het lijstje aan te vullen en ook boordevol inspiratie zit, mag mijn lijstje gerust aanvullen.


Ik ben benieuwd wie er net als mij graag eens uit de lijntjes kleurt en iets geks doet of wil doen!


Laat maar komen die inspiratie...


Liefs xxx

Els ♥


28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page